Kapcsolat

Tel: 06-20-581-0065

Molcono Networks Kft.
Adószám: 138478810-2-41
Székhely: 1024 Bp., Lövőház u. 28.

E-mail: sztreharszky.zsolt@gmail.com
www.fukaszalas-favagas.hu

Megosztás

Fakivágás

Fakivágás – Miért forduljon szakemberhez?

FakivágásA fakivágás az egyik legnagyobb tapasztalatot igénylő kerti munka, és nem csak abban az esetben, ha nagyméretű, vagy elöregedett fákat kell eltávolítani.

A fakivágás nem egyszerűen azt jelenti, hogy a felesleges növényt kidöntjük. A fakivágás során levágott törzset és ágakat szállíthatóvá kell tenni, a tönköt és a gyökereket el kell távolítani.

Íme, néhány érv amellett, hogy profikra bízza a fák kivágását:

  • A szakemberek képesek felmérni a törzs és az ágak állapotát és tudják, hogyan lehet a legbiztonságosabban elvágni, dönteni a fát.
  • Alpin technikával vagy emelőkosaras autóval szűk helyen is megoldható a fakivágás. 
  • A fakivágásnál sokszor a tönk és a gyökerek kivételére is szükség van, hiszen számos fafaj, például az ecetfa is képes a csonkról kihajtani. Ha szükség van rá, a szerteágazó gyökérzetet úgy tudjuk kivenni, hogy a területen a lehető legkevesebb nyoma maradjon.

Mikor lehet szükség fakivágásra?

Ha a kérdéses fa rossz helyre nőtt, akadályozza a közlekedést, gyökereivel megemeli például a járda betonját, vagy veszélyezteti az épület épségét, általában a fakivágás az egyetlen megoldás.

Érthető azonban, ha sokan szeretnék elkerülni az évekig nevelt, hűs árnyat adó, megkedvelt fák eltávolítását.

fakivágásra van szüksége? Fametszés, fakivágás

Forduljon hozzánk akkor is, ha éppen fája megtartása a cél!

Tapasztalataink szerint a megfelelő koronaforma kialakításával, a veszélyes ágak eltávolításával, vagy az elöregedett részek megfelelő kezelésével sokszor elkerülhető az, hogy a fát el kelljen pusztítani.

Kertfenntartás szolgáltatásunk keretében akár a fák metszését, formálását, gondozását is vállalni tudjuk, ezzel pedig sok probléma megelőzhető.

nem kell mindig fakivágásra gondolnikivágásra szoruló fa

Hogyan kérje árajánlatunkat?

Fakivágásra általában anélkül is tudunk árajánlatot adni, hogy meg kellene vizsgálnunk a területet. A legegyszerűbben ez úgy valósítható meg, ha a kitölthető ajánlatkérő űrlapon képet küldenek az ápolandó vagy kivágandó fáról. 

                                    

Ajánlatot kérek!

fakivágásra szoruló fafakivágás helyett koronaformázás